‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Jurgen & Katja Klik hier als u de mail niet goed kan lezen: Laptop, tablet en smartphone pdf Print Afmelden van deze nieuwsbrief

God dienen op Madagaskar
Klik hier als u de mail niet goed kan lezen: Laptop, tablet en smartphone

Nieuwsbrief Jurgen & Katja augustus 2024

We werden gisteren gevraagd of we nog nieuws hadden voor het kerkblad. De grap is dat ik (Jurgen) dacht dat ik eind juni nog een nieuwsbrief had geschreven. Even controleren … Jazeker! Die had ik geschreven. Maar nooit verstuurd. Dusss … De laatste algemene nieuwsbrief dateert alweer uit maart. Mijn excuses daarvoor.

In deze brief:

  • Examens
  • Mooie ontwikkeling
  • We zijn er maar druk mee
  • En nog meer...
Bekijk deze mail als webpagina
Vanya en Issa zijn terecht trots op hun behaalde resultaten.

Vanya en Issa zijn terecht trots op hun behaalde resultaten.

Examens

Eerst maar het grootste nieuws. Afgelopen maanden heeft Vanya haar schriftelijke en mondelinge eindexamens gedaan. Issa heeft alvast voor het vak Engels alle examens gedaan.

Vanya had elke keer thuis haar antwoorden nagekeken. Over het algemeen leek ze het goed gedaan te hebben. Ze had zichzelf dan ook prima voorbereid dus we hadden er alle vertrouwen in.

Maar toen ze de uitslag kreeg keken we toch even met grote ogen! Vanya heeft haar VWO cum laude afgerond. Dat wil zeggen dat ze geslaagd is met een gemiddeld cijfer van acht. We zijn beretrots op haar.

Om het te vieren is Katja er tien dagen met Vanya alleen op uit geweest. Voordat Vanya gaat studeren wil ze eerst nog een klein jaar met ons terug naar Madagaskar. Ze hoopt daar te kunnen gaan helpen in een kraamziekenhuis dat geleid wordt door een goede zuster en vriendin van ons.

Ook Issa heeft het prima gedaan met zijn examen Engels. Zijn cijfer was ook zeer goed en we zijn ook supertrots op hem! Hij hoopt de rest van zijn examens in 2026 af te ronden.

Mooie ontwikkeling

In de vorige nieuwsbrief schreven we over een christelijke drukkerij in Nederland, die bereid is om ons vertaalwerk kosteloos te drukken en versturen.

Inmiddels heeft Jurgen onderzocht hoe het verzonden kan worden en hoe anderen dit hebben gedaan. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Madagaskar staat niet bekend om haar betrouwbare postbezorging. Via een bevriende zendeling op Madagaskar kwam hij bij een Zwitsers bedrijf die de verscheping kan regelen. Dit bedrijf verzorgt alle inklaringen bij de douane en levert de goederen af in de hoofdstad.

Via de in Veenendaal gevestigde stichting 'City Bible Foundation' zijn de vertalingen inmiddels gedrukt en worden ze via het Zwitserse transportbedrijf verzonden naar Madagaskar. Alle kosten worden verzorgd via sponsoring die door, aan deze stichting gelieerde mensen, is opgezet.

U begrijpt dat we hier ontzettend blij een dankbaar over zijn.

BEKIJK HIER HET VERTAALWERK

We zijn er maar druk mee

Katja en ik proberen ‘s avonds altijd samen even een kopje thee te drinken. Even de dag doorspreken, of gewoon even lekker zitten. We waren het er met elkaar over eens dat we nog niet eerder zo druk zijn geweest tijdens een verlof.

Natuurlijk de voorbereidingen op de examens. Ja, dat wisten we van tevoren. Maar dat we zo vaak uitgenodigd zouden worden om diensten te verzorgen, te spreken en presentaties te houden … Dat was even nieuw. In de eerste paar maanden waren we in de weekenden nauwelijks thuis.

De opnames van de presentaties, preken en livestreams kunt u bekijken op één van onze video platforms:

https://odysee.com/$/invite/@jurgenenkatja
https://www.bitchute.com/channel/jurgenenkatja/
https://www.youtube.com/user/jurgenenkatja

Nu horen jullie ons niet klagen hoor. Presentaties geven en woordverkondigen verzorgen is iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Voordat we op verlof komen vragen we de Heer altijd hoe we de gemeente(n) mogen bemoedigen en helpen opbouwen. En u weet hoe dat gaat, als je de Here vraagt om je te gebruiken dan hoef je meestal niet lang te wachten.

We zijn dankbaar dat we bij zo veel verschillende gemeenten zo ontzettend hartelijk zijn ontvangen. Het doet ons goed! We zijn nog niet klaar. In september mogen we in de PKN-gemeente in Nijensleek vertellen over ons werk en ik mag nog een woordverkondiging verzorgen in de Volle Evangelie Gemeente te Middenmeer.

AGENDA

Rust

Voor mijn theologiestudie hebben we in 2011 in Engeland gewoond. Iets waar we al lang naar hebben uitgekeken was om onze vrienden weer eens te bezoeken. We hebben er voor gespaard en begin augustus zijn we in de auto gestapt en naar Calais gereisd om via de veerboot naar Dover te varen.

We mochten bij onze vrienden, Marc & Sue Fensome, logeren. Het was heerlijk om hen na zo’n lange tijd weer te zien. Hun drie jongetjes zijn nu drie volwassen mannen! We mochten ook weer onze broeders en zusters in de Bridgnorth Baptist Church ontmoeten. Het was een warm weerzien!

Even een familiefoto op een Motte and Bailey ruïne in Wales - 2024

Even een familiefoto op een Motte and Bailey ruïne in Wales

Voordat we weer naar Nederland zijn vertrokken hebben we nog even een paar dagen doorgebracht in Wales. In 2011 waren we als gezin ook op vakantie in Wales—in een tentje met z’n zessen (Siemen was er nog niet). Dat leek ons nu wat te krap dus hebben we voor een huisje gekozen. Daar hebben we smokkelaarsgrotten aan de kust bezocht en andere heel oude bouwwerken.

Het was goed om als gezin even helemaal weg te zijn van het ‘gewone’ leven. We hebben van de vakantie èn van elkaar genoten.

Samen genieten op het strand in Wales - 2024
Samen genieten op het strand in Wales.

Financieel

Tijdens de presentaties hebben we zo min mogelijk over financiën gesproken. We willen niet dat mensen het idee krijgen dat we alleen maar komen om sponsoring te werven. Het was iedere keer onze oprechte bedoeling om mensen te bemoedigen met de verhalen van God’s werk op Madagaskar.

Toch ontkomen we er niet aan om onze financiële situatie in deze nieuwsbrief te benoemen. Sinds ons vorige verlof hebben diverse sponsors zich moeten terugtrekken. We zijn hen heel dankbaar voor alle jaren van ondersteuning! Jammer genoeg hebben we geen nieuwe sponsors gekregen die deze ‘gaten’ kunnen opvullen. Hierdoor hebben we een gemiddeld te kort van 500 á 1000 Euro per maand. Dit komt natuurlijk niet alleen doordat sommige sponsors zijn gestopt. We hebben ook te maken met alsmaar duurder wordende zaken als eten, reizen en behuizing. Met andere woorden, met 25 Euro konden we drie jaar geleden meer doen dan nu.

scan of klik op de code om doorgestuurd te worden naar een donatie formulier

Scan of klik op de code om doorgestuurd te worden naar een donatie formulier

We zouden u willen vragen om samen met ons te zoeken naar nieuwe sponsors. Maar ook om er met de Heer naar te kijken of u iets meer kan geven. Uw gift is immers ook onderhevig aan inflatie. Zoals we hierboven al hebben omschreven konden we met uw gift drie jaar geleden meer kopen dan nu. Het is goed om dit in gebed bij de Here te brengen.

Meer over ondersteuning kunt u op onze website vinden:

ONDERSTEUNING

We zijn heel dankbaar voor iedere gift!

Tot slot

We hopen dat u na het lezen van deze brief, net als wij, ook uitziet naar wat de toekomst gaat brengen. We kunnen plannen maken maar één ding weten we zeker: “wat de Heer van plan is, gebeurt.” (Spreuken 19:21)

We voelen ons bevoorrecht dat we zo veel steun krijgen in ons werk. Bedankt voor uw gebed, medeleven, en ondersteuning!

Samen met jullie willen we op de Heer blijven vertrouwen! Want God is goed, altijd! En altijd is God goed!

Van harte Gods zegen toegewenst,

Katja & Jurgen
Vanya, Issa, Abbey, Dani en Siemen Hofmann.

Together 2024

the family hofmannWe zijn heel dankbaar voor uw interesse in ons werk onder de Antanala mensen op Madagaskar. We waarderen de betrokkenheid en ondersteuning van de mensen die God om ons heen heeft gezet. Dit werk is veel groter dan ons gezin en we zouden het niet alleen kunnen doen.
U hebt zich ofwel opgegeven voor deze nieuwsbrief of u hebt een belangrijke rol gespeeld in onze levens waardoor we dachten dat u graag op de hoogte zou willen blijven wat betreft onze 'reis'. Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen kunt u zich afmelden via deze link: afmelden.

Bekijk als webpagina

Jurgen & Katja Hofmann
BP714, Antananarivo 101 Madagaskar
contact@jurgenenkatja.nl


afmelden
Copyright © 2024 jurgenenkatja.nl. All rights reserved.