Nieuwsbrief mei 2024 van Jurgen & Katja

Genieten

14 februari was de dag dat we na drie jaar voet op eigen bodem mochten zetten. We mogen genieten van een fijn huis in Oudewater, Utrecht. Het gezin waar we dit huis van huren heeft het speciaal voor zendelingen die op verlof komen beschikbaar gesteld. Het huis heeft de naam ‘Elim.’ Elim was de plaats waar de Israëlieten vlak na de uittocht uit Egypte tot rust mogen komen. Erg toepasselijk dus. Zo nu en dan zijn we ook weer in de noord kop.

Het gekrijs van de meeuwen, een wandeling door de duinen en de geur van de zee! Ja, dat is zoals we het herinnerden.

Gastspreker en presentaties

De zondagen dat we in Oudewater konden zijn kunnen we op één hand tellen. We mochten meerdere presentaties, door het land heen, verzorgen. Maar niet alleen presentaties. Ook we zijn ook veel gevraagd voor woordverkondigingen en livestreams. We hebben een pagina op onze website waarop u kunt zien waar we allemaal uitgenodigd zijn. Wilt u ons ook uitnodigen? Dat kan ook via deze pagina:

https://www.jurgenenkatja.nl/agenda/

De opnames van de presentaties, preken en livestreams kunt u bekijken op één van onze video platforms:

https://odysee.com/$/invite/@jurgenenkatja
https://www.bitchute.com/channel/jurgenenkatja/
https://www.youtube.com/user/jurgenenkatja

Examen

Deze maand gaat Vanya beginnen met haar eindexamens. Ook Issa zal een examen (Engels) afleggen. Ze zijn er goed op voorbereid dus we vertrouwen dat ze het er goed van af zullen brengen. Na de examenrondes in mei zijn ze nog niet klaar. Wanneer kinderen naar school gaan krijgen ze verspreid over het jaar ook tentamens. De behaalde cijfers voor deze tentamens tellen mee met het eindcijfer. Vanya en Issa hebben deze proefwerken niet gemaakt dus zullen ze in juli nog een keer terug komen op het examencentrum om ook nog mondeling examens te doen. Voor hen is dus de combinatie van schriftelijk en mondeling het eindcijfer.

Mooie ontwikkeling

Onlangs is Jurgen in contact gebracht met een christelijke drukkerij in Nederland. Na een goed gesprek aan de telefoon werd duidelijk dat ze het vertaalde materiaal willen afdrukken en verzenden naar Madagaskar. Maar, de gemiddelde Nederlander zal direct denken: “wat kost dat dan wel niet?” Daar hoeven wij ons niet druk om te maken werd ons gemeld. Wij moeten alleen even kijken hoe zoiets verstuurd moet worden. Jurgen is nu aan het onderzoeken hoe anderen dit hebben gedaan. Gewoon even versturen, zoals we dat in Nederland gewend zijn, is niet direct het meest handige—er verdwijnen nog wel eens pakketjes op Madagaskar, of er wordt spontaan torenhoge belasting gevraagd.

Lunch bijeenkomst 30 juni

Even een datum om te noteren in uw agenda of de kalender aan de koelkast! Op zondag 30 juni hopen we een lunch bijeenkomst te organiseren in onze kerk in Den Helder. Tijdens deze bijeenkomst willen we u graag uitgebreid op de hoogte brengen van ons werk op Madagaskar. Deze bijeenkomst hebben we ná de kerkdienst gepland. De dienst is rond 11:30 afgelopen. We denken rond 12:00 te kunnen beginnen met de presentatie. Er zal koffie, thee en soep zijn. U hoeft alleen uw eigen boterhammen mee te nemen. Dit is dè bijeenkomst waar we graag uw vragen beantwoorden!

We hebben nog wel wat hulp nodig...

We zoeken nog mensen die ons willen helpen met het klaarzetten van de soep en koffie/thee. Maar ook om na afloop alles even op te ruimen. We horen graag we ons kan helpen want vele handen maken licht werk. Het handigste is als u ons dat even via email laat weten:

contact@jurgenenkatja.nl

Micro-sd

Afgelopen jaar zijn we op Madagaskar ook begonnen om de audio-opnamen van de Bijbelverhalen op micro-sd kaartjes te schrijven. Die kaartjes geven we dan aan betrouwbare broeders en zusters in de dorpen. Ze kunnen vaak niet goed lezen en dus plaatsen ze dat kaartje in hun telefoon of radio en leren ze de verhalen uit hun hoofd door er naar te luisteren.

Nu zou het heel eenvoudig zijn om ‘even’ 100 van deze micro-sd kaartjes via het internet te kopen.

Maar ja, die kaartjes zijn niet gratis. Daar staat tegenover dan dat velen van ons nog wel ergens zo’n kaartje hebben liggen. De meeste hebben inmiddels een kaartje van 32gb of groter in hun telefoon. Dat kaartje van 4gb is te klein geworden. Te klein voor u? Prima voor ons!

Mocht u nu nog zo’n kaartje in het laatje van uw bureau, keukenkastje, etui, of rommelbakje liggen? Dan houden wij ons van harte aanbevolen. U kunt het kaartje opsturen in een gefrankeerde envelop naar ons adres voor de komende maanden:

Titus Brandsmastraat 20, 3421CC Oudewater Nederland

Tot slot

We hopen dat u na het lezen van deze brief, net als wij, ook uitziet naar wat de toekomst gaat brengen. We kunnen plannen maken maar één ding weten we zeker:“wat de Heer van plan is, gebeurt.” (Spreuken 19:21)

We voelen ons bevoorrecht dat we zo veel steun krijgen in ons werk. Bedankt voor uw gebed, medeleven, en ondersteuning!

Samen met jullie willen we op de Heer blijven vertrouwen!Want God is goed, altijd! En altijd is God goed!

Van harte Gods zegen toegewenst,

Katja & Jurgen
Vanya, Issa, Abbey, Dani en Siemen Hofmann.

Gebedspunten

Dankbaar zijn we, omdat:
  1. we een grote God dienen;

  2. we genieten van het verlof;

  3. we gezegend zijn wat betreft de woning in Oudewater;

  4. omringd zijn met goede vrienden en lieve broeders en zusters.
Bidt voor/dat:
  1. Vanya & Issa hun examens goed en zonder zenuwen kunnen maken;

  2. we tijd overhouden om als gezin tot rust te komen;

  3. onze preken en presentaties tot bemoediging en opbouw mogen zijn.

Ondersteun ons

Via een online formulier: https://www.jurgenenkatja.nl/geven/

of zelf:

IBAN: NL91 RABO 01 55 6 57 712
'AIM International' te Wageningen
O.v.v. : Project Zendingswerk Madagaskar

Of voor de auto:
Project Zendingswerk Madagaskar – auto*

Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar

finance.nl@aimint.org
Tel: 0317-712467

*Het geld in het autofonds gebruiken we tevens voor onderhoud van de motor, maar afgezien van nieuwe banden verwachten we geen grote kosten.

Contact

Jurgen & Katja Hofmann
Vanya, Issa, Abbey, Dani & Siemen

Postadres:

BP714, Antananarivo 101
Madagaskar

contact@jurgenenkatja.nl

Contact persoon Nederland:
David Pavlotzky
Tel:06-54 20 36 83

website voor andere manier van contact: https://www.jurgenenkatja.nl/contact/

Disclaimer

We zijn heel dankbaar voor uw interesse in ons werk onder de Antanala mensen op Madagaskar. We waarderen de betrokkenheid en ondersteuning van de mensen die God om ons heen heeft gezet. Dit werk is veel groter dan ons gezin en zouden het niet alleen kunnen doen.
U hebt zich ofwel opgegeven voor deze nieuwsbrief of u hebt een belangrijke rol gespeeld in onze levens waardoor we dachten dat u graag op de hoogte zou willen blijven wat betreft onze 'reis'. Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen kunt u zich afmelden via de link hieronder:
afmelden@jurgenenkatja.nl

Copyright © 2024 jurgenenkatja.nl. All rights reserved.